Gå til indhold

Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: Peer certificate CN=`psyk-ressource.dk' did not match expected CN=`wp.vita.psyk-ressource.dk' in /var/www/psyk-ressource.dk/public_html/wp-content/themes/greenbrook/lib/function/logo.php on line 22

Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: Failed to enable crypto in /var/www/psyk-ressource.dk/public_html/wp-content/themes/greenbrook/lib/function/logo.php on line 22

Warning: getimagesize(https://wp.vita.psyk-ressource.dk/wp-content/themes/prc/images/logo.png) [function.getimagesize]: failed to open stream: operation failed in /var/www/psyk-ressource.dk/public_html/wp-content/themes/greenbrook/lib/function/logo.php on line 22

Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: Peer certificate CN=`psyk-ressource.dk' did not match expected CN=`wp.vita.psyk-ressource.dk' in /var/www/psyk-ressource.dk/public_html/wp-content/themes/greenbrook/lib/function/logo.php on line 31

Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: Failed to enable crypto in /var/www/psyk-ressource.dk/public_html/wp-content/themes/greenbrook/lib/function/logo.php on line 31

Warning: getimagesize(https://wp.vita.psyk-ressource.dk/wp-content/themes/prc/images/logo-2x.png) [function.getimagesize]: failed to open stream: operation failed in /var/www/psyk-ressource.dk/public_html/wp-content/themes/greenbrook/lib/function/logo.php on line 31

Kontakt

Henvendelse vedr. samtaleforløb, rådgivning og selvforståelseskurser

tlf. 3116 6305

info@psyk-ressource.dk

Administration

tlf. 5217 6232

sjj@psyk-ressource.dk

Hovedkontor

Rådhusstræde 6, 3

1466 København K

(se kort)

Kontor

Store Kongensgade 66, 2 th

1264 København K

(se kort)

Kontor

Frederiksborggade 42, 1.tv

1360 København K

(se kort)

Betalingsoplysninger:

Reg.nr.: 0146 – Kontonr.: 6780010660

Bank: NORDEA Herlev

Herlev Torv 18

2730 Herlev

Prisliste


Vore medarbejdere

Kirsten Callesen
konsulent

kca@psyk-ressource.dk
2160 4601
Læs mere

Kirsten Callesen er autoriseret psykolog og har siden 1997 specialiseret sig inden for autismeområdet gennem sit arbejde og videreuddannelser.

Kirsten er innovativ indenfor autisme-området og har startet Psykologisk Ressource Center. Hun samarbejder med mange forskellige psykiatriske afdelinger og bliver brugt som rådgiver i mange kommuner.

Kirsten har specialiseret sig i arbejdet med autisme og psykiatriske tilstande som angst, spiseforstyrrelse og skizofreni.

Kirsten var en af de første i Danmark til at identificere og arbejde med pigeprofilen på autisme-området.

Kirsten er medforfatter på KAT-kassen og startede i 2004 Pionergrupperne og har senest været med til at udvikle Systemizer.

Kirsten har i april 2014 været med til at starte Søstjerneskolen som er en psykiatri behandlingsskole.

Sofus Jensen
Konsulent / PA for Kirsten Callesen

Christina Sommer
konsulent

cso@psyk-ressource.dk
3166 4661
Læs mere

Christina arbejder primært med følgende områder:

 • Rådgivning; kognitiv terapi og psykologiske samtaleforløb for personer med autisme, aspergers syndrom og/eller ADHD, samt pårørende.
 • Pionergrupper for forældre til børn med en autisme spektrumforstyrrelse.
 • Selvforståelseskurser for børn, unge og voksne med en autisme spektrumforstyrrelse.
 • Supervision til fagfolk
 • Kat-Kasse kurser
 • Kurser omkring den kognitive børnesamtale
 • Kurser om autisme og angst
 • Kurser om piger og autisme

Lise Skørbæk Westermann
Psykolog

lwe@psyk-ressource.dk
27122285
Læs mere

Lise arbejder primært med følgende områder

 • Ansvarlig for pigenetværkt under Psykologisk Ressource Center
 • Konsulent i individuelle forløb
 • Afsluttet VITA 2013

 

Lise S. Westermann er på barselsorlov

Mette Skjærbæk
konsulent

msk@psyk-ressource.dk
6091 7927
Læs mere

Mette er konsulent i Psykologisk Ressource Center. Uddannet sygeplejerske og familieterapeut. Færdiggjort VITA 2010.

Mette arbejder primært med følgende områder

 • Kognitiv terapi og psykologiske samtaleforløb med personer og evt. pårørende. Primært for personer med Aspergers syndrom og/eller ADHD.
 • Selvforståelseskurser for børn, unge og voksne med en autisme spektrumforstyrrelse.
 • Børn og unge med autisme og spiseproblemer/spiseforstyrrelser.
 • Kurser om autisme og mad/spisning.
 • Opklarende samtaler.
 • Supervision til fagfolk.

Line Ibsen
Konsulent

lib@psyk-ressource.dk
2232 7999
Læs mere

 

 • Selvforståelseskurser
 • Opklarende samtaler
 • Kognitive samtaleforløb
 • Rådgivning og vejledningsforløb for personer med Autisme, Aspergers og/eller ADHD/ADD
 • Psykoterapeutiske og kognitive samtaleforløb med børn, unge, voksne samt pårørende
 • Forældrerådgivning til børn med autismespektrumforstyrrelser
 • Rådgivning og vejledning for fagfolk samt supervision
 • Kurser

 

Line Ibsen, 46 år, gift og mor til 3 store børn. Line har siden 2000 arbejdet inden for det socialpædagogiske område og har siden 2003 arbejdet inden for autismespektrumforstyrrelser, OCD, selvskade, borderline spiseforstyrrelser mm. Line har gennem de sidste 10 år arbejdet som viceskole- og afdelingsleder på Kathøjskolen og Frydenhøjskolen – begge skoletilbud for børn/unge med autismespektrumforstyrrelser.

Line er uddannet VITA-konsulent i 2015

Line er færdig som psykoterapeut i nov. 2018 fra Psykoterapeutisk Institut, KBH

Sofie Thomsen
Konsulent

sth@psyk-ressource.dk
2988 7655
Læs mere

Sofie er tilknyttet som konsulent i Psykologisk Ressource Center. Sofie har gennem de seneste 10 år arbejdet med børn og unge på autismespektret. Sofie er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet og færdiggjorde Vita konsulent uddannelsen i 2014.

Sofie arbejder primært som konsulent i individuelle forløb. Derudover er Sofie ansvarlig for pigenetværket som afholdes en gang om måneden af Psykologisk Ressource Center og holder kurser i den kognitive børnesamtale.

Sofie Thomsen er på barselsorlov

Stine Hagedorn
Konsulent

ssh@psyk-ressource.dk
3163 3142
Læs mere

Stine S Hagedorn, 47 år og mor til 4 voksne børn. Fra 2001 til august 2017 viceforstander på Odsherreds efterskole hvor hun ud over ledelse af medarbejdere, har haft ansvar for elvernes trivsel. De sidste 12 år har hun haft et stort fokus på den gode inklusion. Hun sidder med i netværket Plads til alle som for 11 år siden udsprang af UU-København. I august 2017 tog hun springet ud som selvstændig med virksomheden Moveup, I Moveup er fokus på samtaler med børn, unge og voksne der har mistet mod og retning i livet. Rådgivning af familier med unge med diagnoser inden for Autisme spektret og ADHD, eller høj sårbarhed, angst og PDA.

Betina Scheller
Konsulent

bsc@psyk-ressource.dk
2396 0175
Læs mere
 • Rådgivning; kognitiv terapi og psykologiske samtaleforløb for personer med autisme, aspergers syndrom og/eller ADHD/ ADD, samt pårørende
 • Forældrerådgivning til børn med en ASF (autismespektrumforstyrrelse)
 • Selvforståelseskurser for børn, unge og voksne med en autisme spektrumforstyrrelse.
 • Rådgivning og vejledning til fagfolk samt supervision
 • Skolevægering og isolationsproblematikker
 • Autisme og angst, OCD, selvskadende adfærd som belastningsreaktion
 • PDA
 • Kursus og oplægsholder

Betina har igennem de sidste 15 år arbejdet indenfor det specialpædagogiske område og har igennem de sidste 5 år arbejdet intensivt med børn og unge med autismespektrums forstyrrelser med komobide lidelser som OCD, selvskade, spiseforstyrrelse m.m.

Betina er tilknyttet AtoB, som er en STU stiftet af Kirsten Callesen

Marianne Juul Glud
Konsulent

mjg@psyk-ressource.dk
2480 4750
Læs mere

Marianne har arbejdet med børn og unge med ADHD og ASF igennem de sidste 20 år. Marianne er uddannet socialpædagog, lærer og vejleder – arbejder som lærer og inklusionsformidler på en Specialskole ved Kalundborg, Svallerup skole.

Marianne færdiggjorde VITA-konsulent uddannelsen i 2015. Med udgangspunkt i denne VITA-konsulent uddannelsen har Marianne i samarbejde med Jacob Thorsted skabt en kursusrække ”Socialfag”, hvor VITA-uddannelsens grundelementer bliver formidlet til lærere og pædagoger fra de lokale almene folkeskoler i Kalundborg, så de bliver klædt på til at kunne møde og støtte elever som er udfordret i forhold til ADHD, ASF samt andre problematikker.

Marianne har i samarbejde med Jacob Thorsted afholdt kurser i brugen af iPads som kognitivt støtteredskab til elever som er udfordret med ADHD, Autisme og dysleksi. Marianne er, sammen med Jacob Thorsted, i gang med at skrive et kapitel til en specialdidaktisk lærebog, der udkommer foråret 2017 omhandlende brugen af elektroniske hjælpemidler til elever med kognitive udfordringer.

Marianne arbejder primært med følgende områder:

- Selvforståelseskurser for børn og unge med ASF.

- Kurser i den digitale CAT-app.

- Kurser i brugen af elektroniske hjælpemidler (iPads) som kognitivt støtteredskab.

Jacob Thorsted
Konsulent

jth@psyk-ressource.dk
Læs mere

Jacob har arbejdet med børn og unge med ADHD og Autisme igennem de sidste 15 år. Uddannet pædagog, lærer og arbejder som viceskoleder på en specialskole ved Kalundborg. Kathøjskolen. Diplom uddannelse i ledelse fra 2014.

Jacob færdiggjorde VITA konsulent uddannelsen i 2015. Med udgangspunkt i VITA konsulent uddannelsen har Jacob i samarbejde med Marianne Glud skabt en kursusrække “Socialfag” hvor Vitas uddannelsens grundelementer bliver fortalt til lærere og pædagoger fra den almene folkeskole, så de bliver mere kompetente ift. elever i udfordringer.

Jacob har i samarbejde med Marianne Glud holdt kurser i brugen af iPads som kognitivt støtteredskab til elever med ADHD og Autisme. Netop skrevet et kapitel i samarbejde med Marianne Glud til en specialdidaktisk lærebog, der udkommer foråret 2017 om brugen af elektroniske hjælpemidler til elever med kognitive udfordringer.

Jacob arbejder primært med følgende områder:

- Selvforståelseskurser for børn, unge og voksne med en autisme diagnose.

- Kurser i den digitale KATkasse.

- Kurser i brugen af elektroniske hjælpemidler (iPads) som kognitivt støtte redskab

Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Konsulent

amr@psyk-ressource.dk
2322 9310
Læs mere

Jeg er uddannet sygeplejerske og har været ansat i børnepsykiatrien Kolding siden 2002, både i døgn afsnittet og nu i børne neuro teamet i ambulatoriet. Her deltager jeg i udredning og behandling af børn med autisme, ADHD og diverse komorbide lidelser som angst, søvnforstyrrelser etc.

Jeg er uddannet specialsygeplejerske i psykiatrisk sygepleje.

Siden 2010 har jeg haft min egen konsulentvirksomhed adhdifamilien.dk sammen med min kollega psykolog Søren Glistrup.

Jeg tog VITA uddannelsen i 2016, som kvalificerer mig til at arbejde kognitivt med børn/unge med autisme og ADHD og deres familie.

Jeg har en projektlederuddannelse og har bl.a. været projektleder for et 3-årigt projekt "Den Trygge Vej", hvor fokus er én samlet indsats til barnet og familien og i samarbejdet mellem de forskellige personer, der er ansat i kommunen og på sygehuset.

Jeg har sammen med Søren Glistrup skrevet pjecer om ADHD og relaterede emner som søskende, bedsteforældre og unge.

Endvidere arbejder jeg med søskendegrupper, grupper til børn med autisme og ADHD/autisme forældregrupper.

Anne Mette arbejder primært med følgende områder:

- Selvforståelseskurser for børn, unge med en autisme spektrum forstyrrelse

- Kurser om hjernen - introkurser

- Kurser om autisme og angst

- Kurser om piger og autisme

- Kurser i CAT APP

- Diverse kurser kan også tilbydes i søskendeproblematikker, stress, søvn, pubertet, identitet, seksualitet, bedsteforældre og konflikthåndtering.

Lars Thomsen
Konsulent

lth@psyk-ressource.dk
2722 9445
Læs mere

Ansat i UU-København, udvikler af autismevenlige miljøer, bl.a. på efterskoler, HF, Gymnasier, STU'er og flere bo-miljøer. Afholder desuden kurser for fagfolk, forældre og unge.

 • Kontinuerligt arbejde med gruppersamtalernes muligheder, netop denne "disciplin" har været den røde tråd gennem et langt specifikt målrettet arbejdsliv.
 • har et indgående kendskab til unge med AST, forældre/netværksarbejde og vejledning
 • vedvarende opkvalificering indenfor den nyeste viden/forskning
 • et unikt vidtforgrenet netværk

Lars afholder selvudviklingskurser i Psykologisk Ressource Center

Morten Gantzler Oschlag
konsulent

mos@psyk-ressource.dk
28588134
Læs mere

Tilknyttet Psykologisk Ressource Center siden 2010 og er uddannet fra samme sted som VITA konsulent i 2014.

Jeg har været så heldig og privilegeret, at få lov til at anskue mit arbejdsområdet fra mange forskellig vinkler.

Som far til Freja (15) og Toke (12) som begge har autisme, med PDA profil (Freja også ADHD) er jeg vandt til at skulle forholde mig til alle sider af diagnose-livet 24 timer i døgnet.

På utallige opfordringer fra børnenes mor, lod jeg mig selv udrede som 37 årig og kunne, ikke overraskende konstatere, at mine børn bestemt ikke har deres diagnoser fra fremmede.

Jeg er oprindeligt kandidat i kommunikation og pædagogik, men har også som lærer gennem 15 år, været hele skolesystemet igennem -altid med et blik for de særlige børn.

Fra folkeskolen over friskolen til Den Internationale Skole, som jeg arbejdede for frem til 2014.

Samme år spurgte Kirsten Callesen, mig om jeg ville være med fra start da holdet skulle sættes til behandlingsskolen SØSTJERNESKOLEN.

Det ville jeg rigtig gerne.

På Søstjerneskolen har jeg fra 2014 til 2017, sideløbende med min konsulentvirksomhed, haft det privilegium dagligt at kunne arbejde med børn –og unge med komplekse autisme –og angsttilstande (herunder PDA).

I mit arbejde som Psykologisk Konsulent tøver jeg derfor ikke med at bringe såvel min professionelle viden som mine private erfaringer i spil, i forhold til det at leve med en eller flere diagnoser tæt inde på -eller i livet.

Jeg ved hvor hårdt ramt man kan være i forældrerollen og jeg kender lærer-perspektivet både ifht. elever med –og uden diagnoser.

Og fordi at jeg har en hjerne som fungerer lidt anderledes, kan jeg som behandler og terapeut i mere end én henseende nikke genkende til mange af de udfordringer, som mine unge og ældre klienter præsenterer mig for.

Ganske enkelt fordi at jeg, i mange tilfælde, har prøvet det selv.

Jeg har, i årenes løb specialiseret mig i individuel terapi, miljøterapi, selvforståelsesforløb for børn –og unge, forældrerådgivning samt sagssupervision af professionelle.

Jeg udbyder ligeledes en bred vifte af kurser og foredrag inden for det autismepædagogiske område, rettet mod såvel private, som professionelle faggruppe som lærere, pædagoger, sagsbehandlere og sundhedspersonale.

Mine kompetenceområder tæller blandt andet. Autisme og ADHD, værtøjerne Sociale historier og Struktur/visualisering, PDA og angst, forældresamarbejde, inklusion m.m.

Desuden udbyder jeg, som noget nyt individuelle rådgivningsforløb –og kurser særligt rettet mod mænd/fædre.

Netop forældre/far rollen, kan man læse meget mere om på min blog www.autismeplusfar.com / www.facebook.com/autismeplusfar hvor jeg, fra tid til anden skriver personligt –og professionelt vinklede indlæg og artikler om livet med –og mod autisme, angst og ADHD.

Jeg kan tilbyde rådgivning, terapi -og undervisning på både dansk og engelsk.

Karina Jørgensen
Konsulent

kaj@psyk-ressource.dk
Læs mere

Karina har de sidste 5 år arbejdet med børn og unge med Autisme spektrum forstyrrelser og/eller ADHD. Karina er uddannet pædagog med specialisering i børn/unge med særlige behov. Karina skrev Bachelor om sorg og krise hos døgnanbragte børn og unge, samt deres familier.

Karina er tilknyttet Psykologisk Ressource Center som konsulent. Har senest været ansat på et opholdssted for børn/unge med autisme spektrumsforstyrrelser og/eller ADHD. Fra 2014 ansat på Søstjerne Skolen, en behandlings skole stiftet af Psykolog Kirsten Callesen og leder af STU akademiet Morten Birkehøj.

Karina arbejder primært med:

 • Børn og unge med autisme og spiseproblemer/spiseforstyrrelser
 • Børn og unge indenfor autisme spekteret og/eller ADHD

Maja Toudal
konsulent

mtj@psyk-ressource.dk
Læs mere

Maja Toudal har, i tæt samarbejde med Kirsten Callesen, siden 2010 holdt oplæg for forældre i Pionergrupperne, og forklaret om livet som asperger. Maja er selv diagnosticeret med asperger’s syndrom, og kan derfor give et insider-perspektiv på udfordringerne.

Gennem sin tid på HF enkeltfag, har hun haft fokus på at håndtere de problemstillinger der følger med at gå på en almindelig skole, når man har en autisme spektrum tilstand. Dette er både i forhold til sociale udfordringer og sanseforstyrrelser, men også følgerne af disse – specielt stress og udmattelse.

Maja har arbejdet sammen med Tony Attwood både med oplæg og observation på hans klinik i Brisbane. Hun har også udgivet bogen What Your Child With Asperger’s Wants You To Know, mere info kan findes på www.MajaToudal.com, og bogen kan bl.a. købes inde på Psykologisk Ressource Centers kontor.

Maja har skrevet artikler til bl.a. Wrongplanet.net og Landsforeningen Autismes børn og unge magasin.

Herudover fortæller hun også om sit liv, oplevelser og tanker på YouTube kanalen TheAnMish, hvor hun har over 13000 abonnenter.

Maja arbejder primært med følgende områder:

Samtaler med pårørende

Foredrag om Autisme/Aspergers syndrom:

Tema-aftener

Energi-regnskab

Vejen mod selvstændighed

Sproget om Autisme

Inklusionskursus

Relevante links:

www.youtube.com/user/TheAnMish

www.majatoudal.com

Vibeke Andersen
konsulent

via@psyk-ressource.dk
2627 4084
Læs mere

Vibeke er leder af Psykologisk Ressourcecenters Klub Camille.

Klub Camille er et tilbud for piger med autisme, hvor samværet med heste er en central del af de forskellige tilbud. Klub Camille tilbyder aflastning, selvforståelseskurser og hestekurser. Læs mere på www.klubcamille.dk.

Kontaktoplysninger

Vibeke Andersen

Leder Klub Camille

Psykologisk Ressource Center

Undinevej 10

3660 Stenløse

tlf. 2627 4084

e-mail: via@psyk-ressource.dk

Psykologisk Ressource Center
Administration

Samarbejdspartnere

Læs mere

Isar RessourceCenter

Vi arbejder sammen med Isar RessourceCenter v/ Vibeke Andersen omkring vore hestekurser og Klub Camille. Isar hører til på Undinevej 10 i Ganløse.

Læs mere om Isar og Vibeke på www.isar.dk

 

 

Systemizer

Vi arbejder sammen med Systemizer

Læs mere om Systemizer på www.systemizer.biz.